Kamper brandweer rukt uit voor wietplantage

De brandweer van Kampen is donderdag aan het begin van de middag uitgerukt voor een melding van waterschade aan de Rondweg in Kampen. Ter plaatse bleek een wietplantage de oorzaak van de waterlekkage.

De politie heeft de plantage ontmanteld. Of er ook illegaal stroom werd afgetapt en of er personen zijn aangehouden is op dit moment niet bekend.

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in zowel woningen als bedrijfspanden en maken de buurt daarmee onveilig.

Het kweken van hennep brengt risico’s met zich mee zoals: brandgevaar, wateroverlast, stank, en schade aan woningen. Daarbij gaan achter de kwekerijen vaak criminele organisaties schuil. De politie vraagt daarom om uw hulp in de opsporing van de illegale kwekerijen. Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

  • Warme en/of vochtige muren.
  • Non-stop zoemende of brommende geluiden.
  • Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan.
  • Stankoverlast in de vorm van henneplucht.

    Heeft u het vermoeden dat er bij u in de buurt zich mogelijk een wietplantage bevind, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *