Nieuw project: Bankjes langs Reevediep

Door het succes van de eerder geplaatste bankjes op de Uiterwijkseweg, de vele verzoeken via social media en door mensen op straat gaan Herman Bres en Piet Bergstra zich nu ook inzetten voor het plaatsen van bankjes langs het Reevediep.

Het vele kilometerslange fiets- en wandeltraject Reevediep trekt steeds meer bezoekers door de prachtige flora en fauna die er te vinden is. Maar voor veel mensen is het ondoenlijk dit lange traject in een adem af te leggen. Even zitten en uitrusten zou volgens de heren welkom zijn.

Ook Arjen Hendriks, voorzitter van Stichting De Kamper Kogge hoorde over het bankjesplan. Hij bood spontaan aan de bankjes niet alleen door vrijwilligers van zijn vereniging te laten maken, maar ook door leden van de Kamper Botterstichting. Er liggen moeraseiken (afkomstig van Europa Allee) op de Koggewerf en er zijn zaagmachines en ander professioneel gereedschap in huis. Bovenal een groep vakkundige enthousiastelingen die er prachtige bankjes van kunnen maken. “Zo kun je, in het kader van burgerparticipatie, ook weer iets moois terugdoen voor onze gemeente en het bespaard ook aanzienlijk op de kosten”, aldus Arjen.

“Bij de Nieuwendijk, de Scheeresluis en op de klimaatdijk is een bank geplaatst, maar langs het kilometerslange fiets- en wandelpad aan beide zijden van het diep staat niets. Daar is nu juist grote behoefte aan. Volgens ons gaat het om een ruwe schatting van 8 tot 10 bankjes. In onze beleving is het ontbreken van bankjes een vergeten onderdeel van dit grote project. We hebben een verzoek bij de gemeente Kampen ingediend.” Aldus de heren Bergstra en Bres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *